Trustpilot

Proeflessen

Hradec Kralove 09-04-2015 (4)

Heb je altijd al het plan gehad om zelf eens te vliegen? Maar is het daar nog nooit van gekomen? Wings to fly: hét juiste adres voor uw luchtdoop! Ons team laat uw droom werkelijkheid worden. Uw belangstelling voor het vliegen is waarschijnlijk altijd al aanwezig geweest, wellicht is het nú de tijd om daar invulling aan te geven. Boek nu en kom eens langs voor een introductievlucht!

Een proefles is dé manier om te ervaren hoe het is om zelf een vliegtuig te besturen.

Vliegen wordt door velen gezien als een uitdagende bezigheid. Menig vlieger is ooit begonnen met een proefles. De proefles is uitermate geschikt om te ervaren hoe het is om een vliegtuig zelf te besturen.

Uitleg van het vliegtuig

U wordt op duidelijke en praktische wijze uitgelegd hoe en waarom een vliegtuig vliegt. Ook wordt behandeld hoe de besturing werkt. De uitleg wordt eenvoudig gehouden, het gaat immers alleen om een eerste kennismaking.

De inspectie

Na de uitleg volgt de pre-flight inspection. Deze inspectie dient altijd voor aanvang van een vlucht te worden uitgevoerd. U zult merken dat vliegen en veiligheid niet voor niets in een adem genoemd worden.

De start

Na afronding van de pre-flight inspection neemt u plaats op de pilotseat en zal de instructeur de checklist met u doornemen, tot de start van de motor. Als de motor loopt, wordt de checklist verder afgewerkt en wordt er naar de startbaan getaxied. In tegenstelling met auto rijden, sturen we met de voeten tijdens het taxiën. Veel mensen willen namelijk aan de yoke (het stuur) draaien, maar het vliegtuig reageert daar echter niet op.

Op de baan

Alvorens de startbaan op te taxiën, volgen nog een aantal laatste controles. Eenmaal op de baan geeft u vol gas. Het toestel begint te versnellen…
Wanneer het toestel voldoende luchtsnelheid heeft, trekt u op aanwijzing van de instructeur de yoke naar u toe en vliegt het toestel zich los van de baan. Een sensatie die u nooit meer vergeet!

Wil je graag een vliegles cadeau doen? Bestel dan een cadeaubon.